Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Závodní týden

V přístím týdnu se rozjíždí závody ISCAREX poháru 2021 naplno. Ve středu 16. 6. 2021 se sejdeme v Ústí nad Orlicí na Memoriálu Václava Čevony. Pokud bude formát stejný jako v minulých letech, tak se na závod na 3 km můžete přihlásit na ústeckém atletickém stadionu v čase mezi 17 až 17:30. Start závodu bude po 18 hodině. Součástí bývá i běh mužů na 800 m - Memoriál Jána Kováče.

V sobotu 19. 6. 2021 nás čeká tradiční Běh na Kozlovský kopec. Tato 5 kilometrová trať je takovým mým domácím závodem. Znám na trase každou zatáčku a vzhledem k tomu, že kopec není tak prudký, tak se velmi těším. Start je naplánován na 10 hodinu od budovy VOŠ a SŠT Česká Třebová na ulici Habrmanova. Na tento závod se lze přihlásit předem. Po doběhu a malém občerstvení můžete navštívit rozhlednu, a pak přijemnou procházkou lesem se vrátíte na vyhlášení výsledků v místě startu.

V neděli 20. 6. se koná 2. ročník Širokodolského krosu na 7 km. Jedná se o dva okruhy s velmi prudkým stoupáním v úvodu každého kola. Pokud mi po sobotě zbydou nějaké síly, tak určitě rychlou procházkou tento kopec vyjdu a zbytek trati co nejrychleji proběhnu. Součástí jsou i dětské závody, které proběhnou po ukončení přihlášek na hlavní závod v 10 hodin. Start pro dospělé je pak naplánován na 10:30. I na tento závod se lze přihlásit předem a usnadnit tak práci pořadatelům.

Těším se na rozjetí sezóny a doufám, že dopadne trochu lepší počasí než nám zatím meteorologové slibují.

Petr Borek

Článek byl publikován 13.06.2021, 10:49:53